Nasze menu

Caffe Horst / Nasze menu

PRZYSTAWKI

Tatar wołowy
32,00

100g podawany z sosem grzybowo - musztardowym, grzankami z chleba i masełkiem.

Galert wieprzowy
23,00

galareta z golonki

Rolada ze śledzia
18,00

a'la matjas gotowanego i marynowanego w sosie pomidorowym

ZUPY

Żur, sznita i swojski leberwurst
19,00

robiony przez nas na miejscu)

Rosół z makaronem
12,00
Krem z pomidorów
19,00

z mozarellą

Krem z zielonego groszku
19,00

z czipsem bekonowym

ŚLĄSKIE SPECJAŁY

1. Specjalność Szefa Kuchni
39,00

magiczna karkówka Horsta, z ziemniakami lub białymi kluseczkami oraz kapustą z grzybami duszoną na masełku

2. ŚLĄSKI SPECJAŁ CZYLI ROLADA WOŁOWA
46,00

nadziewana farszem z boczku i kiełbasy z Nibylandii, podawana w towarzystwie białych kluseczek oraz czerwonej i białej kapusty.

3. DLA SMAKOSZY WIEPRZA
38,00

czyli rolada z wieprzowinki nadziewana farszem z boczku i kiełbasy z Nibylandii, podawana w towarzystwie białych kluseczek oraz czerwonej i białej kapusty.

4. Brathering z bratkartoflami
29,00

filet z śledzia zielonego w zalewie octowej, z zapiekanymi ziemniakami i cebulką

5. Krupy z gulaszem
31,00

kasza perłowa z gulaszem wieprzowym wraz z półmiskiem ogórków

6. Paczkraut i golono
45,00

pachnąca boczkiem kapusta z ziemniakami i duża golonka wieprzowa (około 600 gram) bez kości

7. Żebra na pańczkaucie
42,00

żeberka wieprzowe z kością podawane na kapuście z ziemniakami.

8. Maszkytno prynga wołowo z ćwikłom i z kartoflami
43,00

delikatna goleń wołowa podawana z burakami i ziemniakami.

Dania główne

9. Filet z latającego kurczaka
34,00

zasypany i zapiekany z pieczarkami, żółtym serem, podawany z ziemniakami oraz zestawem surówek

10. Biała pieczeń
35,00

z kluseczkami czerwoną oraz białą kapustą.

11. Wyrolowana kura
34,00

czyli kotlet po szwajcarsku, z serem mozzarella, ziemniakami oraz zestawem surówek

12. Placek po bytomsku
35,00

Olbrzymi, chrupiący placek po bytomsku podany z gulaszem wieprzowym wraz z zestawem surówek

13. Kotlet ze świnki
32,00

Kolet w chrupiącej panierce z ziemniakami, kapustą i surówką wiosenną skropioną sosem vinegret

14. Hawajski przysmak
35,00

schab bez kości z szynką i ananasem, oprószony żółtym serem z ziemniakami oraz zestawem surówek

15. Prawdziwy rarytas
39,00

delikatne policzki wieprzowe podawane z ziemniakami oraz tartymi buraczkami.

16. Dla mniejszych brzuszków - Nuggetsy z kurczaka
26,00

kawałki piersi z kurczaka w cieście naleśnikowym podawane z frytkami.

SAŁATKI

17. Z grillowanym kurczakiem a'la Cezar
27,00

grillowany kurczak , sałata rzymska, parmezan, sos cezar, grzanki.

18. Sałatka Grecka
21,00

sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, ser feta, kukurydza, oliwki czarne i zielone, sos na bazie oliwy.

DANIA BEZ MIĘSA

19. Żółte szaleństwo
29,00

to trzy jaja sadzone wraz z ziemniakami tłuczonymi w omaście z cebulki smażonej z garścią fasolki szparagowej i kubkiem kefiru.

20. Camembert z żurawiną
29,00

podawany z frytkami i surówką.

21. Vegan Burger
30,00

kotlet sojowy, surówkana majonezowo - musztardowej bazie z marchewką i porem, ser, sałata, ogórek konserwowy, grillowana cebula. Podawany z frytkami.

DESERY

25. Beza Pavlova
18,00

z kremem mascarpone i owocami sezonowymi

26. Crème brûlée
18,00

waniliowy

27. Puchar lodowy
18,00

3 gałki lodów rzemieślniczych z bitą śmietaną, polewą i posypką

Sernik baskijski
18,00

Dania na zamówienie

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów oferujemy dania na indywidualne zamówienie.

Do dań serwujemy do wyboru: ziemniaki, kluski, frytki lub pieczone ziemniaki. Zamówienie przyjmujemy z jednodniowym wyprzedzeniem.

Królik w śmietanie
145,00

Cena porcji dla 4 osób

Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
35,00
Kaczka pieczona
145,00

Cena porcji dla 4 osób

Pieczeń z cielęciny
46,00
Pstrąg z grilla nadziewany natką pietruszki i masłem
40,00
Polędwica z dorsza
42,00

Sorry, the comment form is closed at this time.