Nasze menu

Caffe Horst / Nasze menu

PRZYSTAWKI

Tatar wołowy
49,00

100g podawany z sosem grzybowo - musztardowym

Galert wieprzowy
31,00

galareta z golonki

Szarpana wędzona polędwica
45,00

podawana na rukoli z granatem, kaparami i orzechami włoskimi oraz dresingiem miodowo-musztardowym

ZUPY

Żur, sznita i swojski leberwurst
36,00

robiony przez nas na miejscu

Wodzionka
17,00
Nudel zupa
22,00

Rosół z makaronem

Krym z tomatōw
25,00

Krem z pomidorów z mozarellą

ŚLĄSKIE SPECJAŁY

1. Specjalność Szefa Kuchni - Magiczna Karkówka Horsta
54,00

z gumiklyjzami

2. ŚLĄSKI SPECJAŁ CZYLI ROLADA ŚLĄSKA - WOŁOWA
59,00

adziewana farszem z boczku i dwóch rodzajów kiełbas z gumiklyjzami

3. Maszkytno prynga wołowo
54,00

delikatna goleń wołowa podawana z kartoflami lub gumiklyjzami

4.Prawdziwy rarytas
54,00

delikatne policzki wieprzowe podawane z kartoflami lub gumiklyjzami

5. Pańczkraut i golono
75,00

pachnąca boczkiem kapusta z kartoflami i golonka wieprzowa (bez kości) około 600g

6. Żebra na pańczkraucie
66,00

żeberka wieprzowe z kością podawane na kapuście z kartoflami

7. Krupy z gulaszem
51,00

kasza perłowa z gulaszem wieprzowym wraz z półmiskiem ogórków

8. Karminadle z kartoflami i buraczkami
49,00

kotlety mielone podawane z kartoflami i buraczkami lub pańczkrautem

9. Brathering z bratkartoflami
49,00

opiekany filet z zielonego śledzia w zalewie octowej, podawany na zimno wraz z zapiekanymi kartoflami i cebulką

Dania główne

10. Ryba na Łagolach - Polędwica z dorsza
64,00

w cieście podawana z kartoflami lub pieczonymi łódeczkami z kartofli.

11. Chrupiący placek po bytomsku (2 sztuki)
54,00

podany z gulaszem wieprzowym i buraczkami

12. Polędwiczki wieprzowe
58,00

pieczone na masełku z sosem borowikowym oraz gumiklyjzami

13. Filet z latającego kurczaka
45,00

panierowany, zasypany i zapiekany z pieczarkami i żółtym serem, podawany z kartoflami lub frytkami

14. Biała pieczeń
44,00

z gumiklyjzami

15. Wyrolowana kura czyli kotlet po szwajcarsku
47,00

z serem mozzarella podawany z kartoflami lub frytkami

16. Kotlet ze świnki
45,00

w złotej, chrupiącej panierce, podawany z kartoflami

17. Hawajski przysmak - panierowany schab bez kości
46,00

z szynką i ananasem, oprószony żółtym serem, podawany z kartoflami lub frytkami

Dla mniejszych brzuszków

18. Posiekano kura - Nuggetsy z kurczaka
39,00

kawałki piersi z kurczaka w cieście naleśnikowym podawane z frytkami

19. Gumiklyjzy polone zołzom - kluski z sosem
16,00

podany z gulaszem wieprzowym i buraczkami

SAŁATKI

20. Z grillowanym kurczakiem a'la Cezar
45,00

grillowany kurczak , sałata rzymska, parmezan, sos cezar, grzanki.

21. Sałatka Grecka
38,00

sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, ser feta, kukurydza, oliwki czarne i zielone, sos na bazie oliwy.

DANIA BEZ MIĘSA

22. Żółte szaleństwo
48,00

to trzy jaja sadzone wraz z ziemniakami tłuczonymi w omaście z cebulki smażonej z garścią fasolki szparagowej i kubkiem kefiru.

23. Camembert z żurawiną
48,00

podawany z frytkami i surówką.

24. Rolada Vegańska
64,00

podawana z kluskami, sosem na maśle roślinnym i czerwoną kapustą na oliwie z oliwek.

DESERY

25. Beza Pavlova
29,00

z kremem mascarpone i owocami sezonowymi

26. Puchar lodowy
29,00

3 gałki lodów rzemieślniczych z bitą śmietaną, polewą i posypką

27. Sernik baskijski
29,00

SURÓWKI i KAPUSTY

Kapusta modro na boczku
10,00
Kapusta kiszona z boczkiem
10,00
Kapusta kiszona z pieczarkami na masełku
10,00
Mix sałat z ogórkiem i pomidorkami koktajlowymi
10,00

z dresingiem musztardowo-miodowym

Surówka z kapusty kiszonej
10,00
Mizeria na śmietanie
10,00
Ogórki konserwowe
10,00
Ogórki małosolne
10,00

(sezonowo)

Sorry, the comment form is closed at this time.

Przegląd prywatności

Ta strona korzysta z ciasteczek, aby zapewnić Ci najlepszą możliwą obsługę. Informacje o ciasteczkach są przechowywane w przeglądarce i wykonują funkcje takie jak rozpoznawanie Cię po powrocie na naszą stronę internetową i pomaganie naszemu zespołowi w zrozumieniu, które sekcje witryny są dla Ciebie najbardziej interesujące i przydatne.