Nasze menu

Caffe Horst / Nasze menu

PRZYSTAWKI

Tatar wołowy
40,00

100g podawany z sosem grzybowo - musztardowym, grzankami z chleba i masełkiem.

Galert wieprzowy
31,00

galareta z golonki

Rolada ze śledzia
26,00

a'la matjas gotowanego i marynowanego w sosie pomidorowym

ZUPY

Żur, sznita i swojski leberwurst
31,00

robiony przez nas na miejscu

Wodzionka
12,00
Rosół z makaronem
18,00
Krem z pomidorów
22,00

z mozarellą

ŚLĄSKIE SPECJAŁY

1. Specjalność Szefa Kuchni - Magiczna Karkówka Horsta
49,00

z kluskami

2. ŚLĄSKI SPECJAŁ CZYLI ROLADA ŚLĄSKA - WOŁOWA
54,00

nadziewana farszem z boczku i dwóch rodzai kiełbas z kluskami

3. Maszkytno prynga wołowo
49,00

delikatna goleń wołowa podawana z ziemniakami

4. Pańczkraut i golono
65,00

pachnąca boczkiem kapusta z ziemniakami i golonka wieprzowa (bez kości) około 600g

5. Żebra na pańczkraucie
56,00

żeberka wieprzowe z kością podawane na kapuście z ziemniakami

6. Krupy z gulaszem
44,00

kasza perłowa z gulaszem wieprzowym wraz z półmiskiem ogórków

7. Karminadle z kartoflami i buraczkami
42,00

kotlety mielone podawane z ziemniakami i buraczkami

8. Brathering z bratkartoflami
43,00

opiekany filet z zielonego śledzia w zalewie octowej, podawany na zimno wraz z zapiekanymi ziemniakami i cebulką

Dania główne

9. Chrupiący placek po bytomsku (2 sztuki)
46,00

podany z gulaszem wieprzowym i buraczkami

10. Filet z latającego kurczaka
39,00

panierowany, zasypany i zapiekany z pieczarkami i żółtym serem, podawany z ziemniakami

11. Biała pieczeń
38,00

z kluskami

12. Wyrolowana kura czyli kotlet po szwajcarsku
41,00

z serem mozzarella podawany z ziemniakami

13. Kotlet ze świnki
35,00

Kolet schabowy w w złotej, chrupiącej panierce podawany z ziemniakami

14. Hawajski przysmak
40,00

panierowany schab bez kości z szynką i ananasem, oprószony żółtym serem, podawany z ziemniakami

15. Prawdziwy rarytas - policzki wieprzowe
43,00

delikatne policzki wieprzowe podawane z ziemniakami

16. Polędwiczki wieprzowe pieczone na masełku
55,00

z sosem borowikowym oraz kluskami

17. Ryba na Łagolach - Polędwica z dorsza
54,00

w cieście podawana z ziemniakami lub pieczonymi łóżeczkami z ziemniaka

18. Dla mniejszych brzuszków - Nuggetsy z kurczaka
31,00

kawałki piersi z kurczaka w cieście naleśnikowym podawane z frytkami.

SAŁATKI

19. Z grillowanym kurczakiem a'la Cezar
39,00

grillowany kurczak , sałata rzymska, parmezan, sos cezar, grzanki.

20. Sałatka Grecka
32,00

sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, ser feta, kukurydza, oliwki czarne i zielone, sos na bazie oliwy.

DANIA BEZ MIĘSA

21. Żółte szaleństwo
39,00

to trzy jaja sadzone wraz z ziemniakami tłuczonymi w omaście z cebulki smażonej z garścią fasolki szparagowej i kubkiem kefiru.

22. Camembert z żurawiną
39,00

podawany z frytkami i surówką.

23. Rolada Vegańska
48,00

podawana z kluskami, sosem na maśle roślinnym i czerwoną kapustą na oliwie z oliwek.

DESERY

24. Beza Pavlova
26,00

z kremem mascarpone i owocami sezonowymi

25. Puchar lodowy
26,00

3 gałki lodów rzemieślniczych z bitą śmietaną, polewą i posypką

26. Sernik baskijski
26,00

KAPUSTY

Kapusta modro na boczku
8,00
Kapusta kiszona z boczkiem
8,00
Kapusta kiszona z pieczarkami na masełku
8,00

SURÓWKI

Surówka z kapusty pekińskiej
8,00

i warzyw sezonowych

Mizeria na śmietanie
8,00

z zielonym ogórkiem i koperkiem

Buraczki konserwowe
8,00
Ogórki konserwowe
8,00
Ogórki małosolne
8,00

sezonowo

Sorry, the comment form is closed at this time.