Nasze menu

Caffe Horst / Nasze menu

Śląskie Specjały

Specjalność Szefa Kuchni
20.00

magiczna karkówka Horsta, z ziemniakami lub białymi kluseczkami oraz kapustą z grzybami duszoną na masełku

ŚLĄSKI SPECJAŁ CZYLI ROLADA WOŁOWA
33,00

nadziewana farszem z boczku i kiełbasy z Nibylandii, podawana w towarzystwie białych kluseczek oraz czerwonej i białej kapusty.

Brathering z bratkartoflami
20.00

filet z śledzia zielonego w zalewie octowej, z zapiekanymi ziemniakami i cebulką

Krupy z gulaszem
18.00

kasza perłowa z gulaszem wieprzowym wraz z półmiskiem ogórków

Paczkraut i golono
25,00

pachnąca boczkiem kapusta z ziemniakami i golonka wieprzowa

DLA SMAKOSZY WIEPRZA
25,00

czyli rolada z wieprzowinki nadziewana farszem z boczku i kiełbasy z Nibylandii, podawana w towarzystwie białych kluseczek oraz czerwonej i białej kapusty.

ŻUR, SZNITA I SWOJSKI LEBERWURST
13,00

(robionym przez nas na miejscu)

Dania główne

Wyrolowana kura
22.00

czyli kotlet po szwajcarsku, z żółtym serem królewskim, ziemniakami oraz zestawem surówek

Filet z latającego kurczaka
22.00

zasypany i zapiekany z pieczarkami, żółtym serem, podawany z ziemniakami oraz zestawem surówek

Pieczeń z udźca wieprzowego
20.00

w satynowym sosie z białymi kluseczkami, kapustą czerwoną oraz białą

Placek po bytomsku
20.00

Olbrzymi, chrupiący placek po bytomsku podany z gulaszem wieprzowym wraz z zestawem surówek

Kotlet ze świnki
20.00

Kolet w chrupiącej panierce z ziemniakami, kapustą i surówką wiosenną skropioną sosem vinegret

Żółte szaleństwo
18.00

Trzy jaja sadzone wraz z ziemniakami tłuszczonymi w omaście z cebulki smażonej z garścią fasolki szparagowej i kubkiem kefiru

Hawajski przysmak
21.00

schab bez kości z szynką i ananasem, oprószony żółtym serem z ziemniakami oraz zestawem surówek

Dania na zamówienie

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów oferujemy dania na indywidualne zamówienie. Minimum 4 osoby.

Królik w śmietanie
25.00
Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
30.00
Kaczka pieczona
25.00
Karkówka na soli
25.00
Wołowina nadziewana boczkiem lub na kwaśno
28.00
Pieczeń z cielęciny
30.00
Warkocze z karkówki zapiekane w ziołach
26.00
Pstrąg z grilla nadziewany natką pietruszki i masłem
23.00
Świeży filet z dorsza
25.00

Do dań serwujemy do wyboru: ziemniaki, kluski, frytki lub pieczone ziemniaki. Zamówienie przyjmujemy z jednodniowym wyprzedzeniem.

Sorry, the comment form is closed at this time.