Nasze menu

Caffe Horst / Nasze menu

PRZYSTAWKI

Tatar wołowy
36,00

100g podawany z sosem grzybowo - musztardowym, grzankami z chleba i masełkiem.

Galert wieprzowy
31,00

galareta z golonki

Rolada ze śledzia
26,00

a'la matjas gotowanego i marynowanego w sosie pomidorowym

ZUPY

Żur, sznita i swojski leberwurst
25,00

robiony przez nas na miejscu

Wodzionka
12,00
Rosół z makaronem
16,00
Krem z pomidorów
19,00

z mozarellą

Krem z zielonego groszku
19,00

z czipsem bekonowym

ŚLĄSKIE SPECJAŁY

1. Specjalność Szefa Kuchni - Magiczna Karkówka Horsta
39,00

z kluskami

2. ŚLĄSKI SPECJAŁ CZYLI ROLADA ŚLĄSKA - WOŁOWA
46,00

nadziewana farszem z boczku i dwóch rodzai kiełbas z kluskami

3. Maszkytno prynga wołowo
41,00

delikatna goleń wołowa podawana z ziemniakami

4. Pańczkraut i golono
53,00

pachnąca boczkiem kapusta z ziemniakami i golonka wieprzowa (bez kości) około 600g

5. Żebra na pańczkraucie
49,00

żeberka wieprzowe z kością podawane na kapuście z ziemniakami

6. Krupy z gulaszem
39,00

kasza perłowa z gulaszem wieprzowym wraz z półmiskiem ogórków

7. Karminadle z kartoflami i ćwikłom
42,00

kotlety mielone podawane z ziemniakami i buraczkami

8. Brathering z bratkartoflami
39,00

opiekany filet z zielonego śledzia w zalewie octowej, podawany na zimno wraz z zapiekanymi ziemniakami i cebulką

Dania główne

9. Olbrzymi, chrupiący placek po bytomsku
44,00

podany z gulaszem wieprzowym i buraczkami

10. Filet z latającego kurczaka
33,00

panierowany, zasypany i zapiekany z pieczarkami i żółtym serem, podawany z ziemniakami

11. Biała pieczeń
35,00

z kluskami

12. Wyrolowana kura czyli kotlet po szwajcarsku
33,00

z serem mozzarella podawany z ziemniakami

13. Kotlet ze świnki
30,00

Kolet schabowy w w złotej, chrupiącej panierce podawany z ziemniakami

14. Hawajski przysmak
33,00

panierowany schab bez kości z szynką i ananasem, oprószony żółtym serem, podawany z ziemniakami

15. Prawdziwy rarytas - policzki wieprzowe
37,00

delikatne policzki wieprzowe podawane z ziemniakami

16. Dla mniejszych brzuszków - Nuggetsy z kurczaka
31,00

kawałki piersi z kurczaka w cieście naleśnikowym podawane z frytkami.

SAŁATKI

17. Z grillowanym kurczakiem a'la Cezar
35,00

grillowany kurczak , sałata rzymska, parmezan, sos cezar, grzanki.

18. Sałatka Grecka
29,00

sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, ser feta, kukurydza, oliwki czarne i zielone, sos na bazie oliwy.

DANIA BEZ MIĘSA

19. Żółte szaleństwo
39,00

to trzy jaja sadzone wraz z ziemniakami tłuczonymi w omaście z cebulki smażonej z garścią fasolki szparagowej i kubkiem kefiru.

20. Camembert z żurawiną
39,00

podawany z frytkami i surówką.

21. Rolada Vegańska
45,00

podawana z kluskami, sosem na maśle roślinnym i czerwoną kapustą na oliwie z oliwek.

DESERY

22. Beza Pavlova
21,00

z kremem mascarpone i owocami sezonowymi

23. Puchar lodowy
21,00

3 gałki lodów rzemieślniczych z bitą śmietaną, polewą i posypką

24. Sernik baskijski
21,00

KAPUSTY

Kapusta modro na boczku
8,00
Kapusta kiszona z boczkiem
8,00
Kapusta kiszona z pieczarkami na masełku
8,00
Kapusta młoda
8,00

sezonowo

SURÓWKI

Surówka z kapusty pekińskiej
8,00

i warzyw sezonowych

Surówka z sałaty lodowej
8,00

z zielonym ogórkiem i koperkiem

Buraczki konserwowe
8,00

kulki lub wiórki

Ogórki konserwowe
8,00
Ogórki małosolne
8,00

sezonowo

Dania na zamówienie

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów oferujemy dania na indywidualne zamówienie.

Do dań serwujemy do wyboru: ziemniaki, kluski, frytki lub pieczone ziemniaki. Zamówienie przyjmujemy z jednodniowym wyprzedzeniem.

Królik w śmietanie
230,00

Cena porcji dla 4 osób

Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
45,00
Kaczka pieczona
199,00

Cena porcji dla 4 osób

Pieczeń z cielęciny
53,00
Pstrąg z grilla nadziewany natką pietruszki i masłem
48,00
Polędwica z dorsza
55,00

Sorry, the comment form is closed at this time.