Nasze menu

Caffe Horst / Nasze menu

ŚLĄSKIE SPECJAŁY

1. Specjalność Szefa Kuchni
33,00

magiczna karkówka Horsta, z ziemniakami lub białymi kluseczkami oraz kapustą z grzybami duszoną na masełku

2. ŚLĄSKI SPECJAŁ CZYLI ROLADA WOŁOWA
39,00

nadziewana farszem z boczku i kiełbasy z Nibylandii, podawana w towarzystwie białych kluseczek oraz czerwonej i białej kapusty.

3. DLA SMAKOSZY WIEPRZA
32,00

czyli rolada z wieprzowinki nadziewana farszem z boczku i kiełbasy z Nibylandii, podawana w towarzystwie białych kluseczek oraz czerwonej i białej kapusty.

4. Brathering z bratkartoflami
26,00

filet z śledzia zielonego w zalewie octowej, z zapiekanymi ziemniakami i cebulką

5. Krupy z gulaszem
24,00

kasza perłowa z gulaszem wieprzowym wraz z półmiskiem ogórków

6. Paczkraut i golono
39,00

pachnąca boczkiem kapusta z ziemniakami i duża golonka wieprzowa (około 600 gram) bez kości

7. Żebra na pańczkaucie
37,00

żeberka wieprzowe z kością podawane na kapuście z ziemniakami.

8. Maszkytno prynga wołowo z ćwikłom i z kartoflami
37,00

delikatna goleń wołowa podawana z burakami i ziemniakami.

9. Nudel zupa
9,00

rosół z makaronem (tylko w niedzielę)

10. Ajntopf
10,00

zupa dnia

11.ŻUR, SZNITA I SWOJSKI LEBERWURST
13,00

(robionym przez nas na miejscu)

Dania główne

12. Filet z latającego kurczaka
28,00

zasypany i zapiekany z pieczarkami, żółtym serem, podawany z ziemniakami oraz zestawem surówek

13. Biała pieczeń
29,00

z kluseczkami czerwoną oraz białą kapustą.

14. Wyrolowana kura
28,00

czyli kotlet po szwajcarsku, z serem mozzarella, ziemniakami oraz zestawem surówek

15. Placek po bytomsku
28,00

Olbrzymi, chrupiący placek po bytomsku podany z gulaszem wieprzowym wraz z zestawem surówek

16. Kotlet ze świnki
25,00

Kolet w chrupiącej panierce z ziemniakami, kapustą i surówką wiosenną skropioną sosem vinegret

17. Hawajski przysmak
29,00

schab bez kości z szynką i ananasem, oprószony żółtym serem z ziemniakami oraz zestawem surówek

18. Prawdziwy rarytas
29,00

delikatne policzki wieprzowe podawane z ziemniakami oraz tartymi buraczkami.

19. Dla mniejszych brzuszków - Nuggetsy z kurczaka
24,00

kawałki piersi z kurczaka w cieście naleśnikowym podawane z frytkami.

SAŁATKI

20. Z grillowanym kurczakiem a'la Cezar
24,00

grillowany kurczak , sałata rzymska, parmezan, sos cezar, grzanki.

21. Sałatka Grecka
19,00

sałata lodowa, pomidor, ogórek zielony, ser feta, kukurydza, oliwki czarne i zielone, sos na bazie oliwy.

DANIA BEZ MIĘSA

22. Żółte szaleństwo
25,00

to trzy jaja sadzone wraz z ziemniakami tłuczonymi w omaście z cebulki smażonej z garścią fasolki szparagowej i kubkiem kefiru.

23. Camembert z żurawiną
24,00

podawany z frytkami i surówką.

24. Vegan Burger
27,00

kotlet sojowy, surówkana majonezowo - musztardowej bazie z marchewką i porem, ser, sałata, ogórek konserwowy, grillowana cebula. Podawany z frytkami.

DESERY

25. Beza Pavlova
16,00

z kremem mascarpone i owocami sezonowymi

26. Crème brûlée
16,00

waniliowy

27. Puchar lodowy
14,00

3 gałki lodów rzemieślniczych z bitą śmietaną, polewą i posypką

Dania na zamówienie

Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów oferujemy dania na indywidualne zamówienie.

Do dań serwujemy do wyboru: ziemniaki, kluski, frytki lub pieczone ziemniaki. Zamówienie przyjmujemy z jednodniowym wyprzedzeniem.

Królik w śmietanie
145,00

Cena porcji dla 4 osób

Polędwiczki wieprzowe w sosie borowikowym
35,00
Kaczka pieczona
145,00

Cena porcji dla 4 osób

Wołowina nadziewana boczkiem lub na kwaśno
38,00
Pieczeń z cielęciny
42,00
Pstrąg z grilla nadziewany natką pietruszki i masłem
35,00
Świeży filet z dorsza
35,00

Sorry, the comment form is closed at this time.